Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2311

Συνάντηση Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο τραπέζι του διαλόγου και πάλι τα μείζονα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία

Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο πραγματοποίησε την Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2006 αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στο Υπουργείο, στην οποία έλαβε μέρος και ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκαν για μια ακόμα φορά τη μείζονα ζητήματα που απασχολούν και ταλανίζουν τα άτομα με αναπηρία της χώρας μας, Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ. έθεσε υπόψη του κ. Αβραμόπουλου τα οικονομικά αιτήματα του αναπηρικού κινήματος, τα οποία ουσιαστικά αφορούν στους Τομείς της Υγείας & της Πρόνοιας εν όψει της Κατάρτισης του Κρατικού Προϋπολογισμού, την έλλειψη μονάδων αποκατάστασης ιδιαίτερα στην Περιφέρεια, καθώς και την ανάγκη χορήγησης επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία, τα οποία βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό πιο έντονα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα του πληθυσμού.

Επιπλέον, συζητήθηκε και το επίμαχο ζήτημα της Κάρτας Αναπηρίας. Η Συνομοσπονδία επανέλαβε την πάγια θέση της για μια Κάρτα Αναπηρίας με πανελλαδική εμβέλεια, με χαρακτηριστικά ταυτότητας και δυνατότητα ρύθμισης της σχέσης του ατόμου με αναπηρία με το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να είναι πραγματικά χρήσιμη και να μην λειτουργήσει ως ένα αστυνομικό μέτρο ενοχοποίησης των ίδιων των ατόμων με αναπηρία για αυτήν καθ’ αυτή την αναπηρία τους.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, συμφώνησε με τα αιτήματα της Συνομοσπονδίας τα σχετικά με τον Κρατικό Προϋπολογισμό, ωστόσο δήλωσε οικονομική αδυναμία, λόγω του ότι ο Προϋπολογισμός καθορίζεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Παράλληλα, δεσμεύτηκε πως θα εξεταστεί το αίτημα της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης αμέσως μετά την επιστροφή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, ο οποίος και είχε ανακοινώσει τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης, από την Κίνα, με τον οποίο θα πραγματοποιήσει συνάντηση.

Όσον αφορά στην Κάρτα Αναπηρίας, ο Υπουργός τάχθηκε υπέρ της θέσης της Ε.Σ.Α.μεΑ. για μια Κάρτα με καθολική εφαρμογή και ανακοίνωσε ότι προωθούνται οι αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε ο θεσμός της Κάρτας Αναπηρίας και η εισαγωγή του νέου Συστήματος Αξιολόγησης της Αναπηρίας να τεθούν σε εφαρμογή στη χώρα μας το συντομότερο δυνατό. Στην προσπάθεια αυτή, όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, θα συμμετέχει διαρκώς η Ε.Σ.Α.μεΑ., ενώ τέλος δεσμεύτηκε να πραγματοποιεί συνάντηση με τη Συνομοσπονδία κάθε τρεις μήνες. Μετά το πέρας τριών μηνών, θα λάβει χώρα η νέα συνάντηση στα γραφεία της Συνομοσπονδίας, ώστε να αξιολογηθούν εκ νέου όλες οι κινήσεις για την επίλυση των προαναφερθέντων ζητημάτων.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Συνάντηση Ε.Σ.Α.μεΑ. με τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis