Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2021

Ομιλία του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ στην Ημερίδα του YΠ. Υγείας και του ΙΚΠΑ, για το ICF και την Κάρτα Αναπηρίας

Όχι στην χρησιμοποίηση του θεσμού της Κάρτας Αναπηρίας ως αστυνομικό μέτρο, στο κυνήγι μαγισσών και τη συλλήβδην ενοχοποίηση των «φτωχοδιαβόλων» συνταξιούχων και επιδοματούχων αναπηρίας.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας κ. Γ. Βαρδακαστάνης παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό στην Ημερίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Ε.Π. «Κοινωνία της Πληροφορίας», με θέμα «Το νέο σύστημα Ταξινόμησης και Αξιολόγησης Ατόμων με Αναπηρία – ICF και η Κάρτα Αναπηρίας», που έλαβε χώρα την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2006.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. και το αναπηρικό κίνημα της χώρας στηρίζει την προσπάθεια για την ενσωμάτωση του νέου συστήματος Ταξινόμησης και Αξιολόγησης των Ατόμων με Αναπηρία, εφόσον όμως η προσπάθεια αυτή γίνει χωρίς εκπτώσεις και περιορισμούς και φυσικά με την προϋπόθεση ότι έχει πανελλαδική εμβέλεια, καλύπτοντας κάθε σημείο της χώρας.

Όσον αφορά στην Κάρτα Αναπηρίας, ο κ. Γ. Βαρδακαστάνης επανέλαβε την πάγια θέση του αναπηρικού κινήματος, τονίζοντας πως η Κάρτα πρέπει να έχει χαρακτηριστικά ταυτότητας και να ρυθμίζει εν συνεχεία τις σχέσεις του ατόμου με αναπηρία τόσο με τον δημόσιο όσο και με τον ιδιωτικό τομέα, τονίζοντας παράλληλα ότι η δημιουργία μιας Κάρτας χωρίς αυτά τα χαρακτηριστικά δεν αποτελεί παρά άσκοπη και χωρίς νόημα σπατάλη πόρων.

Ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: "Η σύνδεση της εισαγωγής του νέου συστήματος Ταξινόμησης και Αξιολόγησης Αναπήρων – ICF και της Κάρτα Αναπηρίας με την επανεξέταση των συνταξιούχων αναπήρων του ΙΚΑ και άλλων ταμείων και ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών βρίσκει το αναπηρικό κίνημα τελείως αντίθετο. Η εισαγωγή των νέων αυτών θεσμών απαιτεί και προϋποθέτει συναίνεση και συνεννόηση και δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης ότι αυτοί οι θεσμοί θα υπερασπίζουν τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και δεν θα λειτουργήσουν ως αστυνομικά μέτρα που επιχειρούν να ενοχοποιήσουν τους «φτωχοδιαβόλους» συνταξιούχους αναπηρίας και επιδοματούχους αναπηρίας συλλήβδην. Αντί αυτών των παραληρημάτων, πρέπει να διατεθούν πόροι για την ενίσχυση της πρόνοιας και την εξάλειψη των πραγματικών προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία"

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ομιλία του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ στην Ημερίδα του YΠ. Υγείας και του ΙΚΠΑ, για το ICF και την Κάρτα Αναπηρίας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis