Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την αντίθεσή της στις δηλώσεις του κ. Ν. Γκαργκάνα για μισθούς και συνταξιοδοτικό

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκφράζει την αντίθεσή της στις χθεσινές δηλώσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ν. Γκαργκάνα, οι οποίες καταφέρονται ενάντια στα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και τους υποχρεώνουν να σφίξουν κι άλλο το ζωνάρι μέχρι το 2015, για χάρη του «καλού» της ελληνικής οικονομίας.

Τόσο οι πενιχρές αυξήσεις, που πρέπει να γίνονται με το σταγονόμετρο, όσο και ο περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, για τις οποίες έκανε λόγο ο κ. Γκαργκάνας, αποτελούν ένα ακόμα σκληρό χτύπημα στην τσέπη του Έλληνα εργαζόμενου, που ούτως ή άλλως κερδίζει πολύ λιγότερα χρήματα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

Τέτοιου είδους πολιτικές δεν μπορούν παρά να πλήξουν και τα Άτομα με Αναπηρία, τα οποία αν και αντιπροσωπεύουν πάνω από το 10 % του συνολικού πληθυσμού, συνιστώντας ένα ιδιαίτερα ζωτικό κομμάτι του, υφίστανται τις μεγαλύτερες και τραγικότερες συνέπειες από τις αλλαγές της οικονομικής πολιτικής και παράλληλα βιώνουν καθημερινά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευπαθή ομάδα τα εμπόδια που ορθώνουν η προκατάληψη και η διακριτική μεταχείριση, στον τομέα της εργασίας.

Οι εργαζόμενοι με αναπηρία και οι εργαζόμενοι γονείς ατόμων με αναπηρία απορρίπτουν και θα αντιταχθούν σε όλες τις απόπειρες υποβάθμισης των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους, που αν μη τι άλλο εξαλείφουν την παραμικρή ελπίδα τους για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσής τους.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η Ε.Σ.Α.μεΑ. εκφράζει την αντίθεσή της στις δηλώσεις του κ. Ν. Γκαργκάνα για μισθούς και συνταξιοδοτικό
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis