Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

""Ανάδειξη των προβλημάτωνπου αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,από αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ στην 51η Σύνοδο των Πρυτάνεων - Κυλλήνη 17 Φεβρουαρίου 2006" "

Στην 51η Σύνοδο των Πρυτάνεων παραστάθηκε αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ, με επικεφαλή τον Πρόεδρο της κ. Ι. Βαρδακαστάνη, στην οποία παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και πρότεινε μέτρα πολιτικής με στόχο την πλήρη ένταξη των ατόμων με αναπηρία στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.

Για τα πολυσύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία και στις τρεις φάσεις της ακαδημαϊκής τους πορείας (εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, φοίτηση και μετάβαση στην αγορά εργασίας), η αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ κάλεσε τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να προβεί στη συγκρότηση τριμερούς Επιτροπής μεταξύ της Συνόδου, του Υπουργείου Παιδείας και της Ε.Σ.ΑμεΑ. προκειμένου να επεξεργαστεί και να καταρτίσει από κοινού ένα συνολικό πρόγραμμα για την ένταξη των φοιτητών με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η πρόταση αυτή βρήκε την άμεση ανταπόκριση της Συνόδου των Πρυτάνεων, η οποία όρισε τριμελή επιτροπή αποτελούμενη από τους κ.κ.: Ανδρέα Ανδριόπουλο, Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, Γεωργίου Δήμου, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Παναγιώτη Γκούμα, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ θα συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις σε αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία και ελπίζει ότι το ίδιο θα πράξουν και η Σύνοδος των Πρυτάνεων και το Υπουργείο Παιδείας για την επίτευξη του στόχου «Πανεπιστήμιο για όλους» χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""Ανάδειξη των προβλημάτωνπου αντιμετωπίζουν οι φοιτητές με αναπηρία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση,από αντιπροσωπεία της Ε.Σ.Α.μεΑ στην 51η Σύνοδο των Πρυτάνεων - Κυλλήνη 17 Φεβρουαρίου 2006" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis