Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

""«Τα Ηγετικά Στελέχη του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος απαιτούν την ορθή και γρήγορη εφαρμογή Νομοθεσίας για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων»" "

• Στις 25 και 26 Φεβρουαρίου 2006 φιλοξενήθηκε στη Βιέννη η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum) υπό την προεδρεία του Προέδρου του, κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη.

• Επίσημη έναρξη: Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα σημαντικά στελέχη υποστηρίζουν την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία για την ορθή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Απασχόληση, καθώς επίσης και για τη θέσπιση ευρείας νομοθεσίας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην Ευρώπη.

Βιέννη, 25 Φεβρουαρίου 2006 - «Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα όταν καταλήγει στην εφαρμογή της υπάρχουσας νομοθεσίας», ανέφερε στη Βιέννη ο κ. Stefan Olsson, Επικεφαλής της Διεύθυνσης για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο κ. Stefan Olsson αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Πως μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι στην προσπάθειά μας να αναπτύξουμε στο μέλλον νέα νομοθεσία, εάν δεν εγγυηθούμε την ορθή εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την Ίση Μεταχείριση στην Απασχόληση και την Εργασία;».

Απευθυνόμενη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο συγκροτείται από τα ηγετικά στελέχη του αναπηρικού κινήματος 29 κρατών, η Αυστριακή Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλειας, Παραγωγής και Προστασίας του Καταναλωτή κ. Ursula Haubner, ανέφερε ότι είναι αναγκαία η προστασία των ατόμων με αναπηρία από τις διακρίσεις, όχι μόνο στον τομέα της απασχόλησης, αλλά σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Η Υπουργός τόνισε ότι «Οι Ευρωπαϊκές αξίες της ένταξης και της αλληλεγγύης πρέπει να εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Αυτό μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των Πολιτών απέναντι στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη διαδικασία της ένταξης». Η Υπουργός επιπλέον τόνισε τη σημασία ένταξης της διάστασης της αναπηρίας σε όλα τα επίπεδα πολιτικής (mainstreaming) και την ανάγκη για μια συνεκτική πολιτική σε όλους τους τομείς. «Χρειαζόμαστε μία πολιτική που θα καταπολεμά κάθε είδους διάκριση και θα προωθεί τη συμμετοχή και τις ίσες ευκαιρίες των ατόμων με αναπηρία σε όλους τους τομείς της ζωής τους».

Στον ομιλία της η Anne - Marie Sigmund, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής, Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής ζήτησε την ενεργή συμμετοχή των ατόμων με αναπηρία σε αυτή τη διαδικασία. Επίσης, αναφέρθηκε σε μερικούς από τους πολυάριθμους φραγμούς που εμποδίζουν 50 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη να συμμετέχουν πλήρως στην κοινωνία και την εργασία, και ιδιαίτερα στους τομείς της ενημέρωσης και της επικοινωνίας, της επαγγελματικής κατάρτισης, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η κ. Anne - Marie Sigmund τόνισε: «Η καταπολέμηση των διακρίσεων είναι μια πολύ σημαντική αξία και η κουλτούρα αυτή είναι ζωτικής σημασίας στις μέρες μας. Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή είναι ιδιαίτερα πρόθυμη, σε στενή διαβούλευση με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, να διατυπώσει Γνώμη για τη θέσπισης μιας ευρείας νομοθεσίας για την αναπηρία».

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία, κ. Γιάννης Βαρδακαστάνης, καλωσόρισε την Υπουργό της Αυστρίας και τους εξέχοντες εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή τη τόσο σημαντική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φόρουμ. Ο κ. Βαρδακαστάνης ανέφερε: «Τα άτομα με αναπηρία υφίστανται διακρίσεις σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Επιπρόσθετα, η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία συμπληρωματικά μαζί με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ζωτικής σημασίας. Χρειαζόμαστε υποστήριξη σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο για τα άτομα με αναπηρία, αλλά για να βελτιώσουμε σημαντικά τα Ευρωπαϊκά και εθνικά πολιτικά συστήματα».

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » ""«Τα Ηγετικά Στελέχη του Ευρωπαϊκού Αναπηρικού Κινήματος απαιτούν την ορθή και γρήγορη εφαρμογή Νομοθεσίας για την Καταπολέμηση των Διακρίσεων»" "
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis