Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.:

Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί το επίδομα θέρμανσης για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους

Λαμβάνοντας υπόψιν τις δηλώσεις του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα με τις οποίες η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος θέρμανσης προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις από την αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου η ΕΣΑμεΑ ζητά να χορηγηθεί άμεσα το επίδομα θέρμανσης στα Ατομα με Αναπηρία και στις οικογένειές τους.

Η ΕΣΑμεΑ επισημαίνει ότι το κόστος ζωής για τα Ατομα με Αναπηρία, εξαιτίας των αναγκών που πηγάζουν από την αναπηρία τους έχει αρχίσει να γίνεται δυσβάστακτο. Η αναμενόμενη αύξηση του κόστους των διεθνών τιμών πετρελαίου αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τα Ατομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Τα Άτομα με Αναπηρία βιώνουν μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας, λαμβάνουν πενιχρές αναπηρικές συντάξεις, πολλοί ζουν μόνο με το προνοιακό αναπηρικό επίδομα και υπόκεινται σε μείωση του εισοδήματός τους, εξαιτίας της αναπηρίας τους. Σε δυσμενή οικονομική κατάσταση βρίσκονται οι οικογένειες που προστατεύουν παιδιά με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, διότι ο ένας από τους δύο γονείς συνήθως ασχολείται με τη φροντίδα του παιδιού με αναπηρία με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά το οικογενειακό εισόδημά τους.

Είναι χρέος της Πολιτείας σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε να προστατεύσει και να ενισχύσει την πλέον ασθενή οικονομικά κοινωνική ομάδα της χώρας μας.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Η ΕΣΑμεΑ διεκδικεί το επίδομα θέρμανσης για τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειές τους
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis