Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1465

Θα αφήσει στο δρόμο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο;

Επείγουσα επιστολή προς τον κ. Δ. Δημητρίου, πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, αναφορικά με κτίριο της Εταιρείας που μέχρι πρόσφατα στέγαζε δραστηριότητες του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αναπηρία στη Σάμο. Πρόκειται για τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπτυξιακή Υστέρηση Π.Ε. Σάμου «Η Μέλισσα» και αφορά στη στέγασή του σε ένα κτίριο που του παραχωρήθηκε από το Δήμο Σάμου.

Το κτίριο, ιδιοκτησίας της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου, είχε παραχωρηθεί στο Δήμο Σάμου για τη στέγαση παιδικής βιβλιοθήκης, χωρίς όμως ποτέ να λειτουργήσει. Ο Δήμος το παραχώρησε στη «Μέλισσα» προκειμένου να δημιουργηθούν και λειτουργήσουν εκπαιδευτικά και υποστηρικτικά προγράμματα για τα παιδιά με αναπηρία, λαμβάνοντας υπόψη και την ανυπαρξία φροντίδας και υποστήριξης ατόμων με βαριές αναπηρίες μέσω κρατικών δομών.

Τα μέλη του Συλλόγου προσάρμοσαν το κτίριο με εθελοντική εργασία και προσωπικές δαπάνες των γονέων, προκειμένου να λειτουργήσει η παιδική βιβλιοθήκη, αλλά να δοθεί και η ευκαιρία στα παιδιά με αναπηρία να συμμετέχουν στα προγράμματα λογοθεραπείας, δημιουργικής απασχόλησης, ψυχολογικής υποστήριξης κ.α., υπηρεσίες πολύ σημαντικές τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειές τους, διότι συμβάλλουν στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία και στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών τους, οι οποίες σήμερα πιο πολύ από ποτέ κινδυνεύουν από τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στις 14.05.2015 όμως, οι υπηρεσίες της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου ζήτησαν το κτίριο από το Δήμο, για παραβίαση των όρων παραχώρησης, αφήνοντας χωρίς στέγη το Σύλλογο και τα παιδιά με αναπηρία και χωρίς να έχει γίνει πρόβλεψη για να βρεθεί άλλος χώρος για τη στέγασή τους.

Ζητείται η άμεση παρέμβαση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά με αναπηρία σε μια περιοχή που δεν υπάρχουν αντίστοιχες προνοιακές δομές.

Οι επιστολές ΕΣΑμεΑ, ΠΟΣΓΚΑμεΑ, Συλλόγου «Μέλισσα»

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Θα αφήσει στο δρόμο η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου τα παιδιά με αναπηρία στη Σάμο;
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis