Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2517

Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και ο πρόεδρός της και πρόεδρος του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ ΑμεΑ) Ιωάννης Βαρδακαστάνης, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία αναφορικά με την κρίσιμη κατάσταση των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία.

Σε δύο επιστολές της αρχικά η Ε.Σ.Α.μεΑ. απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή και στον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Μετανάστευση κ. Δ. Αβραμόπουλο, με τις οποίες ζητείται να παρέμβει άμεσα η Ε.Ε., με σοβαρή χρηματοδότηση, για την κάλυψη των αναγκών αυτής της τόσο ευάλωτης ομάδας, που αντιμετωπίζει τη διπλή διάκριση της αναπηρίας και της προσφυγιάς. Οι εικόνες που έχουμε όλοι από τις τηλεοράσεις για άτομα με κινητική αναπηρία που μεταφέρονται στα χέρια είναι προσβολή για τον πολιτισμό μας και δυστυχώς μόνο μία από τις πάμπολλες όψεις του νομίσματος.

Ο ελληνικός λαός έχει δείξει στην πλειονότητά του τον καλύτερό του εαυτό, έχει σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες στα νησιά μας, στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα με μεγάλη ευαισθησία και αλληλεγγύη. Οι χιλιάδες πολίτες που βοηθούν εθελοντικά, κατά μόνας ή μέσω των ΜΚΟ, δίνουν το φωτεινό παράδειγμα της αλληλεγγύης στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το προσφυγικό όμως είναι ζήτημα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο. Χωρίς σοβαρή χρηματοδότηση από την ΕΕ, στοχευμένη, οι σκηνές που θα ακολουθήσουν με τον χειμώνα να πλησιάζει θα είναι ζοφερές, εφιαλτικές. Χρειάζεται άμεσα να στηθεί ένα δίκτυο που θα προσφέρει στα σημεία που προσεγγίζουν οι πρόσφυγες συμβουλευτική υποστήριξη, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα, φάρμακα κλπ., για την ανακούφιση έστω σε ένα βαθμό των προσφύγων και μεταναστών με αναπηρία αλλά και για να μην αναπτυχθούν ληστρικά κυκλώματα. Η Ευρώπη, που έχει ήδη καθυστερήσει πολύ, πρέπει άμεσα να σκύψει πάνω σε αυτή την ανθρωπιστική κρίση εν τη γενέσει της!

Επιστολή προς κ. Κουρουμπλή και επιστολή προς κ. Αβραμόπουλο.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Πρωτοβουλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες με αναπηρία
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis