Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1560

Στον Αλ. Τσίπρα για τις δομές των ΑμεΑ στο Ελληνικό

Δεν θα δεχθούμε τον εξοβελισμό των δομών μας
Στον Πρωθυπουργό απευθύνεται η ΕΣΑμεΑ για το μέλλον των προνοιακών δομών (ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και ΝΠΔΔ) οι οποίες παρέχουν επί δεκαετίες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (δια του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Ανατολικής Αττικής του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής) και στεγάζονται στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Σε επιστολή της προς τον κ. Αλέξη Τσίπρα αναφέρει ότι από την πρώτη στιγμή κατά την οποία ετέθη το θέμα της αξιοποίησης της προαναφερόμενης έκτασης, η οποία βρίσκεται στο Ελληνικό, η ΕΣΑμεΑ, ως εκπρόσωπος του αναπηρικού κινήματος της χώρας, έθεσε μετ' επιτάσεως το καίριο και εξαιρετικά σημαντικό για τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις, τους γονείς και τις οικογένειές τους, ζήτημα της παραμονής στην εν λόγω έκταση, αλλά και της ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών, των εκεί προνοιακών δομών, κάτι το οποίο αποτελεί καθήκον αλλά και συμβατική υποχρέωση τόσο της Πολιτείας όσο και του Αναδόχου του έργου.
Επιπλέον, θα πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα, ότι ήδη έχουν επενδυθεί κρατικοί πόροι από το υστέρημα των Ελλήνων πολιτών για τη στήριξη των εν λόγω δομών, όλες αυτές τις δεκαετίες λειτουργίας τους.
Πρόκειται για τις δομές:
- Θ.Χ.Π. Ανατολικής Αττικής - Παράρτημα του Κ.Κ.Π.Π. Αττικής (πρώην γραφεία διοίκησης, πισίνα και χώρος του νοσοκομείου της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού)
- Πανελλήνιο Σωματείο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες "ΕΡΜΗΣ",
- Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης & Πρόσθετες Αναπηρίες "ΑΜΥΜΩΝΗ"
- Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
- Επιστημονικός Αθλητικός Σύνδεσμος Προσαρμοσμένων Αθλητικών Δραστηριοτήτων 'Victor Artant'- ΝΙΚΗ (γονεϊκό σωματείο ΑμεΑ).
Δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για την εκεί παραμονή τους, υπήρξαν από το σύνολο των Ο.Τ.Α. της ευρύτερης περιοχής, από την αρμόδια για το θέμα πολιτική ηγεσία, από την «Ελληνικό Α.Ε.» και από τον ανάδοχο (LAMDA DEVELOPMENT).
Κανένα σχέδιο ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής δεν επηρεάζεται από τη διατήρηση των δομών, κάτι που η Πολιτεία οφείλει ανυποχώρητα να απαιτήσει από το συγκεκριμένο Ανάδοχο.
Είναι πολύ σημαντικό να τονισθεί η ιδιαιτερότητα και η τεράστια σημασία την οποία το αναπηρικό κίνημα αποδίδει στη γνωστή για τη μεγάλη προσφορά της σε πλήθος ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, της μονάδας του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Αττικής, γνωστότερη ως Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων (Θ.Χ.Π.) Ανατολικής Αττικής (η οποία εξυπηρετεί και ασθενείς του νοσοκομείου «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ» σε αποκαταστασιακά του προγράμματα).
Αυτή η πολύ σημαντική μονάδα για το χώρο της δημόσιας υγείας και της αποκατάστασης, απομακρύνθηκε (χάριν της ιστορικής αλήθειας, τούτο έλαβε χώρα επί παλαιότερης κυβέρνησης και όχι της σημερινής) από το χώρο με «βίαιο» τρόπο. Οι εργαζόμενοι κατόρθωσαν με αυτοθυσία να διασώσουν τα αρχεία των ασθενών, τα οποία περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και τα οποία βρίσκονται ακόμη στο χώρο του Ελληνικού. Το εν λόγω Παράρτημα φιλοξενίας, περίθαλψης και αποκατάστασης ΑμεΑ της Ανατολικής Αττικής, αυτήν ακριβώς τη στιγμή, στεγάζεται στη Γλυφάδα, σε ένα εντελώς ακατάλληλο και σε άθλια κατάσταση κτίριο, για την κατάσταση του οποίου υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες.
Το αναπηρικό κίνημα θα αντιταχθεί δυναμικά σε οποιοδήποτε μέτρο θίγει τη συνέχιση της λειτουργίας των συγκεκριμένων έξη φορέων και δομών που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία, στο χώρο όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.
Τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους δεν πρόκειται επ' ουδενί να δεχθούν υποβάθμιση ή ακόμη περισσότερο εξοβελισμό των προλεχθεισών έξη φορέων και των δομών τους.
Η ΕΣΑμεΑ θα σταθεί δυναμικά και απαρέγκλιτα στο πλευρό των συναδέλφων και συμπασχόντων, των οικογενειών τους καθώς και όλων των αγωνιζόμενων εργαζομένων.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Στον Αλ. Τσίπρα για τις δομές των ΑμεΑ στο Ελληνικό
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis