Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 653

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για τα άτομα με Άσπεργκερ στο υπουργείο Παιδείας

Η ΕΣΑμεΑ μεταφέρει με επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας τη δίκαιη διαμαρτυρία του Ελληνικού Συλλόγου για το Σύνδρομο Asperger, σχετικά με τα προβλήματα εκπαίδευσης που αντιμετωπίζουν οι μαθητές με Υψηλής Λειτουργικότητας Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος /Σύνδρομο Άσπεργκερ, καθώς και τον αποκλεισμό τους από την ευεργετική ρύθμιση της εισαγωγής ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για την εκπαίδευση της χώρας μας δεν συμπεριλαμβάνει ειδικές μεθόδους και συστήματα υποστήριξης για τους μαθητές με Υψηλής Λειτουργικότητας Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος/ Σύνδρομο Άσπεργκερ, αλλά ούτε και στο πρόσφατο σχέδιο νόμου για την Αναβάθμιση του Σχολείου γίνεται κάποια αναφορά σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην δίνεται η δυνατότητα σε αυτούς τους μαθητές για ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση.
Επιπρόσθετα, στο ν.3794/2009, με τον οποίο προβλέπεται η Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις, δεν συμπεριλαμβάνονται μαθητές με σύνδρομο Άσπεργκερ.
Η μη συμπερίληψη των ατόμων της συγκεκριμένης κατηγορίας αναπηρίας στην ανωτέρω ευεργετική ρύθμιση, αποτελεί μεγάλη αδικία και συνιστά διακριτική και άνιση μεταχείριση εις βάρους τους.
Η πρόβλεψη ειδικών τρόπων υποστήριξης των μαθητών με Υψηλής Λειτουργικότητας Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος / Σύνδρομο Άσπεργκερ σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και ειδικών συνθηκών εξέτασης, για τη σωστή αξιολόγησή τους, καθώς και η ρητή συμπερίληψη των μαθητών αυτών στις κατηγορίες των ατόμων που εισάγονται σε ΑΕΙ/ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις είναι επιβεβλημένα.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για τα άτομα με Άσπεργκερ στο υπουργείο Παιδείας
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis