Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1421

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία- Συνέδριο EDF

Στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αναπηρίας και Lebenshilfe, στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ σχετικά με τον αντίκτυπο της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία, χαιρέτησε και μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

«Τα άτομα με αναπηρία είναι ένα από τα πρώτα θύματα του COVID 19 και πρέπει να έχουν προτεραιότητα στα νέα φάρμακα και στο εμβόλιο. Πρέπει να υποστηρίξουμε και να συνεργαστούμε με τα μέλη μας για να διασφαλίσουμε ότι τα άτομα με αναπηρία δεν θα μείνουν εκτός», τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης.
«Σήμερα θα αναλύσουμε τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα και θα σκεφτούμε μαζί πώς πρέπει να εργαστούμε, να υποστηρίξουμε και να είμαστε παρόντες και μέρος του σχεδιασμού αποκατάστασης, έτσι ώστε να μην μείνουμε πίσω. Δεν πρέπει να μείνουμε πίσω κατά τη διάρκεια αυτού του δεύτερου κύματος της πανδημίας και τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις πρέπει να συμπεριληφθούμε πλήρως στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάκαμψη που ακολουθεί.
Η πανδημία του COVID 19, και ο τρόπος που φωτίζει τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό, θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εκστρατείας για ένταξη, μιας νέας εκστρατεία για το EDF και τα μέλη μας. Το «νέο κανονικό» πρέπει να είναι εκείνο όπου οι κυβερνήσεις θα έχουν αντιληφθεί την αποτυχία τους και όπου τα άτομα με αναπηρία θα περιλαμβάνονται πλήρως στην κοινωνία.
Όσο συζητάμε, κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη εφαρμόζουν νέα μέτρα για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τον ιό, αναπτύσσονται εμβόλια και εφαρμόζονται σχέδια αποκατάστασης. Όλα αυτά αφορούν και τα άτομα με αναπηρία. Θα ακούσουμε σήμερα όλους εσάς και τους εμπειρογνώμονες που συγκεντρώθηκαν εδώ, και θα σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.
Το COVID 19 έχει δείξει στην κοινωνία και στους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, πόσες από τις διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες:
• Τα ανθρώπινα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια όλων των ανθρώπων πρέπει να διατηρούνται, κυρίως κατά τη διάρκεια μιας κρίσης, όπως πάντα. Μια κρίση δεν πρέπει να σημαίνει ότι εκείνοι που αποκλείονται περισσότερο από την κοινωνία πρέπει να αποκλείονται περαιτέρω.
• Τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να ζουν ανεξάρτητα και να συμπεριλαμβάνονται στην κοινότητα, με την κατάλληλη υποστήριξη.
• Πρέπει να ζητείται η άποψη των ατόμων με αναπηρία μέσω των αντιπροσωπευτικών μας οργανώσεων και να συμμετέχουν σε όλα τα θέματα που μας αφορούν - και σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την υγεία, την οικονομία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πρόσβαση στη δικαιοσύνη, τα δικαιώματα των γυναικών, τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα, την προστασία από τη βία, τις πολιτικές για τους πρόσφυγες και το άσυλο, τα δικαιώματα των παιδιών, την εκπαίδευση: όλα μας αφορούν».
• Απαιτείται ένα ισχυρό αναπηρικό κίνημα, για να υποστηρίξουμε και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».
Στο συνέδριο συμμετείχαν πολλοί ευρωβουλευτές και μέλη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Ο αντίκτυπος της πανδημίας στα άτομα με αναπηρία- Συνέδριο EDF
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis