Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 1565

Επίσημη έναρξη του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ: Έρευνα, Καινοτομία, Δημιουργία γνώσης

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) χαιρετίζει την ίδρυση του Ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις (IN-ΕΣΑμεΑ), που δημιούργησε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.).

Το IN-ΕΣΑμεΑ διαθέτει αυτοτελή νομική υπόσταση, συνιστά τον επίσημο μελετητικό και ερευνητικό φορέα του αναπηρικού κινήματος της χώρας και έχει ως αποστολή του την προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Βασικός σκοπός του Ινστιτούτου είναι να συμβάλλει καταλυτικά στην εφαρμογή των απαιτήσεων της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες και στην πραγμάτωση της «δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας», σε όλη τη χώρα.
Το IN-ΕΣΑμεΑ εστιάζει στην έρευνα, στην καινοτομία και στη δημιουργία γνώσης, με στόχο:
• τη διαμόρφωση ενός εθνικού πολιτικού και δικαϊκού πλαισίου για την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις,
• την ενίσχυση της θεσμικής και επιχειρησιακής ικανότητας της Ε.Σ.Α.μεΑ. και των οργανώσεων-μελών της ανά τη χώρα,
• την ενδυνάμωση των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, αλλά και
• την αξιοποίηση του επιστημονικού-ερευνητικού προσωπικού με αναπηρία ή/και χρόνιες παθήσεις, της χώρας.
Κεντρική δραστηριότητά του IN-ΕΣΑμεΑ, αποτελεί η καταγραφή, η μελέτη, και η υλοποίηση προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης σε θέματα αναπηρίας και χρονίων παθήσεων, η ανταλλαγή και μεταφορά τεχνογνωσίας καθώς και ο διάλογος με τη διεθνή ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα, πάντα με σκοπό τη στοιχειοθετημένη και τεκμηριωμένη ανάπτυξη νέων στρατηγικών, πολιτικών και πρακτικών για την αναπηρία και τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών συμμετοχής και ίσων επιλογών για όλους.
Ταυτόχρονα, το IN-ΕΣΑμεΑ εργάζεται για την ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, για το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και για οποιαδήποτε άλλο άτομο ενδιαφέρεται για ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2109946924, στο μέηλ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , καθώς και στα social media facebook, twitter, instagram IN ESAmeA.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Επίσημη έναρξη του Ινστιτούτου ΕΣΑμεΑ: Έρευνα, Καινοτομία, Δημιουργία γνώσης
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Γενική πολιτική | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis