Αρχή σελίδας
Αναζήτηση
Ανακοινώσεις
Φόρμα επικοινωνίας
Μέγεθος:

Αντίθεση:

Η οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία στην ελληνική πολιτεία και κοινωνία

Μενού

ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ:

λογότυπo του EDF λογότυπo του EPF

 

Λογότυπα ISO 9001 και UKAS

Κυρίως περιεχόμενο της σελίδας

Αρ. Πρωτ.: 2342

Καμιά διαθεσιμότητα - απόλυση στην Ειδική Εκπαίδευση!

Ο πολύπαθος χώρος της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία δεν έχει ανάγκη από διαθεσιμότητες και απολύσεις. Αντιθέτως έχει ανάγκη από ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί σε όλες τις δομές της ειδικής εκπαίδευσης και αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται για το σύνολο των εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Για αυτό το λόγο η ΕΣΑμεΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητάει την κατάθεση τροπολογίας, προκειμένου να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του άρθρου 82 του ν. 4172/201 οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων, με τον αντίστοιχο κωδικό γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και προέκταση «50» και να επανασυσταθούν οι καταργούμενες οργανικές θέσεις τους.  
 
Η ένταξή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής των ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ(Κεραμικής, Χειροτεχνίας, Αγγειοπλαστικής, Μεταξοτυπίας, Βιβλιοδεσίας) στις διατάξεις του άρθρου 82 έχει ήδη δημιουργήσει αναστάτωση στο χώρο της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. 
 
Αυτή τη στιγμή, οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης απειλούνται με απόλυση, ενώ ταυτόχρονα το  κεφάλαιο που έχει διατεθεί για την αγορά τεχνικού εξοπλισμού των ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ απαξιώνεται, και μαζί με αυτό υποβαθμίζεται και η ποιότητα της ίδιας της εκπαίδευσης των ατόμων με αναπηρία!
 
Η επιστολή στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας επισυνάπτεται.

Εκτύπωση
PDF
Πλήρης οθόνη
Αρχείο ήχου
Αποστολή περιεχομένου με email

Αρχή

Βρίσκεστε: ΑΡΧΙΚΗ » ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ » Δελτία τύπου » Καμιά διαθεσιμότητα - απόλυση στην Ειδική Εκπαίδευση!
Ο παρόν διαδικτυακός τόπος συμμορφώνεται με τα διεθνή πρότυπα και προδιαγραφές: valid xhtml | valid css | valid wcag | valid wcag

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών της Ιστοσελίδας αυτής διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

© Ε.Σ.Α.μεΑ. 2017 | Όροι & Προϋποθέσεις | Προσωπικά δεδομένα | H πολιτική μας για τα Cookies | Αρχή της σελίδας

Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη, Αθήνα • Τηλ. 210 9949837 • Φαξ: 210 5238967 | Σχεδίαση & Υλοποίηση: europraxis